Kinderen

“Ik kan niet slapen” 

“Ik mag nooit meespelen” 

“Mijn zoon/dochter wordt zo snel boos.” 

“ik ben niet graag alleen” 

“Ik ga dat toch niet kunnen”

 

Voelt jouw zoon/dochter zich niet fijn, ondervinden jullie uitdagingen

en wil je je kind helpen?

Hebben jullie zin om samen aan de slag te gaan met het leren van extra vaardigheden?

Dan is kindercoaching bij Adem-Ruimte vast iets voor jullie!

Jongeren

De tienerjaren kunnen heftig zijn en vele uitdagingen meebrengen voor jongeren. Door deze uitdagingen leren we onszelf voor een deel ook (beter) kennen. 

 

“Ik voel me niet goed in m’n vel” 

“M’n hoofd zit zo vol”

 “Mijn zoon/dochter lijkt wel depressief.” 

“Ik kan m’n gevoelens niet plaatsen.”

“Ik heb enorme stress voor de exames.” 

“Soms voel ik paniek en onrust.” “Ik hoor nergens bij” 

“Ik kan zo moeilijk keuzes maken.”

 

Herken je jezelf of jouw zoon/dochter hierin?

 

Elk kind en elke jongere voelt zich al wel eens minder goed in z’n vel, overladen of overprikkelt. Dat hoort ook bij opgroeien en de tal van veranderingen die een kind ondergaat.

 

Maar als je kind langere tijd met onaangename gedachten en gevoelens, met onrust of met stress klachten rondloopt, dan is dat natuurlijk best vervelend. Dan voel je als ouder ook spanningen bij jezelf, binnen het gezin, maak je je zorgen om je kind en sta je voor een moeilijke situatie. Misschien zie je zelf even geen oplossing meer. 


Soms kan een uitdaging, zowel voor de jongere als voor het gezin een beetje (of veel) te groot worden en is het helpend om daar begeleiding bij te zoeken. Ook als ouder is het niet altijd even evident om met een kind of puber steeds even geduldig om te blijven gaan. Hier kunnen gevoelens ontstaan van frustratie, onbegrip en onmacht ontstaan.


We gaan samen op zoek naar talenten, kwaliteiten, en krachtpunten om van daaruit te werken aan het verwerven van nieuwe vaardigheden zoals zelfvertrouwen, zelfkennis, weerbaarheid en assertiviteit.


Klinkt dit als een traject wat jij wel zou willen aangaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen en een Intake gesprek te boeken.

Hoe het werkt

Intake - 60 min

65 euro
Tijdens het intakegesprek praten we uitgebreid over de hulpvraag. Soms is de hulpvraag nog niet zo duidelijk en gaan we samen kijken naar wat je graag anders zou willen zien. Voelen we ons beiden goed bij dit gesprek, dan plannen we een eerste coachingsessie. Komt de hulpvraag vanuit de jongere, dan worden de ouders op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een gesprek. Van dit gesprek ontvangen jullie een verslag.

Coaching - 60 min

55 euro
Tijdens de coaching sessies werk ik met jou/jullie aan de hulpvraag. We gaan aan de slag met de hulpvraag en we zoeken manieren die jou/jullie gezin passen om die hulpvraag zo doeltreffend mogelijk en blijvend aan te pakken.

Afronding - 60 min

55 euro
Tijdens het evaluatiemoment bekijken we samen het hele traject. Hoe is het hele proces verlopen voor jou? Indien nodig plannen we enkele sessies bij of verwijs ik je verder door (55 euro).

*Om een coaching traject te volgen heb je geen doorverwijzing nodig van een arts; dit wil ook zeggen dat de mutualiteit niet tussen komt in de kosten van deze hulpverlening.

Opleidingen specialisatie kinderen en jongeren

 • Bijzondere jeugdzorg, Sancta Maria, Leuven
 • Education for Life, Californië
 • EFL Teacher training Californië/ Italië
 • Sharing Nature, Joseph Bharat Cornell, Californië
 • Kindercoach opleiding 
 • Schoolverlichting, de nieuwe yogaschool Amsterdam
 • Individueel Emotioneel Begeleiding, Sandra Kleipas
 • Schateiland expeditie, Matty en Greetje/ De Glundering 
 • Kompasvinder, Matty en Greetje
 • De Kaart, Janet Schmidt
 • ACT 4 kids, Monique Samsen
 •  Vriendenprogramma, Lenneke van der Aart
 • Pop-Talk, Trudy Borst
Kinderen

Wat doet een kindercoach?

Ieder kind wordt al wel eens overweldigd door alle prikkels die hij/zij dagelijks beleeft. En elk kind beleeft al wel eens gevoelens of gedachten die hij niet goed kan plaatsen, heeft z’n uitdagingen en zit bij momenten misschien ook al eens wat minder goed in z’n vel. Ook dit hoort bij opgroeien en de talloze veranderingen die we ondergaan. Deze momenten van “ergens mee worstelen” en ons pad niet zo duidelijk meer zien kunnen ons hele leven lang op bepaalde momenten wel eens voorkomen..

Lees meer»