Over Eef

Hey! Ik ben Eef.

Mijn werk met kinderen en jongvolwassenen begon vanuit mijn eigen zoektocht naar een waardevol, zinvol leven.

Na vele jaren van zelf zoeken in de vorm van reizen, ontdekkingen, vele avonturen en bijkomende opleidingen begeleid ik jullie graag op een pad naar voluit leven.

Ik begeleid kinderen, tieners, jongvolwassenen en volwassenen om door een meer positieve bril te kijken en hun talenten te ontdekken. Een traject op maat gemaakt met als doel (terug) in eigen kracht te staan!

 

Omarm het leven en vind je eigen manier om met alle uitdagingen om te gaan.

Op zoektocht in de USA

In 2007, ging ik in California de opleiding “Education for Life” volgen. Ik vond er een onderwijssysteem dat zich reeds meer dan 40 jaar richt op het begeleiden van kinderen en jongeren. Ze worden er aangemoedigd om zich tot hun hoogste en volledige potentieel te ontwikkelen. Dit niet enkel op school gerichte prestaties, maar evenwel op sociale, emotionele, fysieke en persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik ervaren hoe ieder kind op zoek gaat naar ondersteuning op zijn eigen manier. Wanneer dit verlangen erkent wordt, door een leerkracht, een ouder, of verzorgende, wordt de band met het kind ook vele sterker. Hierdoor was ik was enorm gefascineerd. Ik was vooral enthousiast te zien hoe ieder kind er centraal staat en hoe er wordt gewerkt vanuit zijn/haar sterke kwaliteiten. Van daaruit werken ze verder aan andere vaardigheden, dit steeds in combinatie met uitmuntende prestaties op school. Ik zag er kinderen en jongeren die stralen en uitblinken in hun talenten.

Als leerkracht in Italië

Na mijn opleiding in Amerika vertrok ik naar Italië om daar een Living Wisdom school mee op te starten: een school volledig gebaseerd op Education for Life principes.

Na enkele jaren ervaring en bijkomende opleidingen begon ik mee nieuwe leerkrachten op te leiden en kreeg ik kansen om ook ouders te begeleiden. Langzaamaan bouwde ik ervaring en zelfvertrouwen op, en vond ik het heel inspirerend en leuk om met ouders, kinderen en jongeren van alle leeftijden te werken.

Eén van de mooiste, meest betekenisvolle complimenten die ik
ooit kreeg was een directrice van een openbare school in Italië die zei:
“Jullie studenten weten niet alleen WAT ze moeten denken, ze weten vooral ook HOE ze moeten denken. Dat is uitzonderlijk.
Ze hebben hun eigenheid mooi ontwikkeld en staan ver vooruit op vlak van oplossingsgericht denken, creatieve oplossingen zoeken, en samenwerkingsgevoel.”Wereldwijd ideeën opdoen

Tijdens deze periode van lesgeven in Italië heb ik de tijd genomen om alle Living Wisdom scholen in Amerika en Slovenië te bezoeken. Daar deed ik enorm veel ideeën en inspiratie op. Ook heb ik als vrijwilligster gewerkt met kansarme kinderen in scholen in India. Tussen al deze reizen en ontdekkingen door volgde ik een yoga- en meditatie-opleiding bij Ananda in Californië. Zowel meditatie, yoga als mindfulness breng ik mee in mijn coaching sessies.

Terug naar België

Na vele mooie jaren in de school in Italië, een rondreis door India en een korte pauze van bezinning in de bergen van Spanje, wil ik nu heel graag kinderen, jongeren en volwassenen begeleiden in België. Hier heb ik bijkomende opleidingen als kindercoach, talentenfluisteraar, ACT en individueel emotioneel begeleider afgerond. Na anderhalf jaar in de jeugdzorg te werken terwijl ik mijn coaching praktijk opstartte, spring ik nu vol enthousiasme fulltime in mijn praktijk!

 

Lifelong learner

Ikzelf voel me een “lifelong learner”. Ik heb me verdiept in Montessori- en Steinermethodes, in de pedagogie, verschillende filosofieën, methodieken en culturen. Ik school me regelmatig bij en maak er een punt van om bij te blijven met nieuwe inzichten, onderzoeken en coaching materiaal.

Kinder- jongerencoaching

Kinder- jongerencoaching Het doel van kindercoaching is hetzelfde als dat van het onderwijs en van het leven: kinderen helpen om op elk niveau – hart, hoofd, lichaam en geest – te ontplooien! En daar wil ik graag bij helpen. Ik stel mijn opleiding als kindercoach en ervaring als leerkracht af op jouw kind. Mijn coachingssessies zijn gebaseerd op de Education for Life-filosofie en mindfulness principes. De verschillende methodieken worden zorgvuldig ontworpen om aan de behoeften van elk kind individueel te voldoen. Van hieruit moedig ik kinderen en jongvolwassenen aan om zich voor te bereiden op de interne en externe uitdagingen van het leven en op een rijke, levenslange reis van avontuur en zelfontdekking.

 

Vertragen, bewust voelen en voluit leven staan bij mij centraal.

Fonske

Fonske (Volledige naam: Señor Alfonso Butternutsquash poopsalot)

Ik werk niet alleen…

Mijn grote, trouwe vriend Fons is altijd in de buurt bij de praktijkruimte. Fons is mijn hond. Hij is 4 jaar ( Hij wordt 5 jaar op 1 april 2022… en dat is geen grap).

 

Meer over hem en zijn twee katten-vrienden kan je lezen op m’n blog.

Geen beter leven dan een goei

Je leven voluit leven, in al zijn facetten, betekend dat er ups en downs gaan zijn. Genieten van de mooie momenten, en aanvaarden van de obstakels staat bij mij centraal. Het leven is te waardevol om je (te lang) ongelukkig, onzeker of onvervuld te voelen.

 

Ik help kinderen, tieners, jongvolwassenen en volwassenen om door een meer positieve bril te kijken en hun talenten te ontdekken. Een traject op maat gemaakt met als doen (terug) in eigen kracht te staan! Daarvoor worden kinderen en jongeren van de nodige hulpmiddelen voorzien. Omarm het leven en vind je eigen manier om met alle uitdagingen om te gaan.

Tot snel, Eef

Jongeren

Wat doet een jongerencoach?

Er zitten heel veel talenten verstopt in jou, talenten die misschien nog niet de kans of ruimte hebben gekregen om naar boven te mogen komen. Daar gaan wij samen naar op zoek! En dan gaan we kijken hoe je die talenten nog meer kracht kan geven.

Lees meer»