Wat doet een jongerencoach?

Er zitten heel veel talenten verstopt in jou, talenten die misschien nog niet de kans of ruimte hebben gekregen om naar boven te mogen komen. Daar gaan wij samen naar op zoek! En dan gaan we kijken hoe je die talenten nog meer kracht kan geven.

Wat doet een jongerencoach?

Er zitten heel veel talenten verstopt in jou, talenten die misschien nog niet de kans of ruimte hebben gekregen om naar boven te mogen komen. Daar gaan wij samen naar op zoek! En dan gaan we kijken hoe je die talenten nog meer kracht kan geven.

Dat de resultaten die je wou behalen niet zijn zoals je gehoopt had, of die anderen hoopte dat je zou behalen, kan een gevolg zijn van de faalangst, de druk en de stress die je beleeft. Dan is het opbouwen van zelfvertrouwen en werken aan een positief zelfbeeld een hele grote stap.

 

We creëren een veilige ruimte om angsten en onzekerheden toe te laten. Om zo ook gehoor te geven aan al onze gedachten en gevoelens, zonder ze te beoordelen als “goed of slecht”, “juist of fout”. Er zullen altijd leuke en minder leuke momenten zijn in je leven en niet alle situaties ontknopen zich zoals jij zou willen; dat ligt vaak buiten onze controle. Waar we wel controle op kunnen hebben zijn onze reacties; de manier waarmee we met deze momenten omgaan. Ook hoe we onze wilskracht inzetten om van elke situatie het beste te maken kunnen we verder ontwikkelen. En dat is iets waar ik jou graag in begeleid.

 

 

 

Intake gesprek

Hulpvraag vanuit de ouders

Tijdens de intake komen jullie voor een uitgebreider gesprek, zonder kind. We overlopen indien nodig ook even samen het intake-formulier. Voelen we ons beiden goed over dit gesprek, dan maken we een afspraak voor de eerste sessie met jullie zoon/dochter.

Hulpvraag vanuit de jongere

Tijdens het intakegesprek praten we uitgebreid over jouw hulpvraag. Soms is die hulpvraag nog niet zo duidelijk en gaan we samen op zoek naar wat je nu juist graag anders zou zien in jouw leven. Soms is er ook gewoon nood aan een gesprek. Voelen we ons beiden goed over dit gesprek en zie je een traject bij een jongerencoach wel zitten? Dan plannen we een eerste coaching sessie. De sessies verlopen alleen met jou, zonder ouders. Jouw ouders worden wel op de hoogte gebracht, moeten akkoord gaan en worden uitgenodigd voor een aparte sessie.