Hoe ziet zo’n coaching eruit?

Je hebt als jong volwassene best al veel belangrijke beslissingen genomen; met welke vrienden je omgaat, of je verder wil studeren of liever meteen een job zoekt, of je je rijbewijs wil behalen,... dat zijn allemaal keuzes die jij hebt gemaakt. En nu volgen er nog een heel deel andere belangrijke vragen en keuzes. Bij die keuzes horen soms ook verantwoordelijkheden, en de nodige portie stress en twijfels.

Hoe ziet zo’n coaching eruit?

Je hebt als jong volwassene best al veel belangrijke beslissingen genomen; met welke vrienden je omgaat, of je verder wil studeren of liever meteen een job zoekt, of je je rijbewijs wil behalen,… dat zijn allemaal keuzes die jij hebt gemaakt. En nu volgen er nog een heel deel andere belangrijke vragen en keuzes. Bij die keuzes horen soms ook verantwoordelijkheden, en de nodige portie stress en twijfels.

Dat we stilstaan bij het leven en welke plaats we innemen in de maatschappij wordt tijdens deze jaren belangrijker. Je gaat nadenken over je waarden en normen, je principes. Wie ben ik? Welke richting wil ik geven aan mijn leven? Jezelf ontdekken is een waardevolle levensles.

Hoe beter jij jezelf kent, des te beter en zelfzeker je jouw keuzes kan maken. Tijdens deze jaren worden we volwassen; leren we als zelfstandige en evenwichtige mensen door het leven te gaan.

Dit is een proces en heeft tijd nodig. Toch kan er door alle keuzes, alle opties en alle veranderingen veel stress ontstaan. Dan is het belangrijk dat je jezelf kent en dat je jezelf niet verliest in het teveel piekeren, twijfelen en in alle invloeden van buitenaf. Je leert dus rust en ruimte te creëren in je gedachten en gevoelens, en te leven met zelfvertrouwen. Je leert naar jezelf te luisteren. Maar als deze stem zo stil klinkt dat jij hem niet meer hoort, dan kan het een hulp zijn om daar wat ondersteuning en begeleiding in te krijgen.

We creëren een veilige ruimte om angsten en onzekerheden toe te laten. Om zo ook gehoor te geven aan al onze gedachten en gevoelens, zonder ze te beoordelen als “goed of slecht”, “juist of fout”. Er zullen altijd leuke en minder leuke momenten zijn in je leven en niet alle situaties ontknopen zich zoals jij zou willen; dat ligt vaak buiten onze controle. Waar we wel controle op kunnen hebben zijn onze reacties; de manier waarmee we met deze momenten omgaan. Ook hoe we onze wilskracht inzetten om van elke situatie het beste te maken kunnen we verder ontwikkelen. En dat is iets waar ik jou graag in begeleid